Hoitava ääni

Tuon sinulle tietoa ja hienoja kokemuksia parantavan ja tasapainottavan äänen maailmasta. Oman ääneni ja sinun äänesi lisäksi käytän hoitotilanteessa ja kursseilla rumpua ja tiibetiläistä soivaa kulhoa.
Hoitava ääni pohjautuu shamanistiseen perinteeseen.

Hoito sopii aloittelijallekin, koska se on lämmin ja turvallinen hoitomuoto.

”Jo ensimmäisen hoidon aikana väsymykseni kaikkosi, ja sain nopeasti työkaluja itselleni tyypillisten stressitilanteiden käsittelemiseen myös jatkossa.” – Asiakkaan palaute tammikuussa 2020

Soittimien äänet avaavat ja muuntavat energiaa. Silti mikään ei voita ihmisen ääntä.  Lähes kaikissa kulttuureissa on käytetty ja käytetään edelleen ihmisen, eläinten ja soitinten ääntä parantamaan, avaamaan yhteyttä korkeampaan tietoisuuteen ja voimistamaan omaa tahdonvoimaa. Mantrojen ja rukousten laulaminen on tuttua monissa korkeakulttuureissa, ja niillä tehostetaan mietiskelyä ja nostetaan tietoisuuden tilaa. Vokaalien tai äänteiden laulaminen toimii myös hyvin, koska sanaton ääni ei tunne kielirajoja. Sanojen käyttö lausumalla ja laulamalla vaikuttaa myös hienosti.

Mitä hyötyä hoitavasta äänestä on?

Kun ihmisen oma ääni värähtelee kehossa, se vahvistaa tahdonvoimaa, maadoittaa, auttaa keskittymään ja tasapainottaa. Hoitava ääni avaa tunnelukituksia lempeästi, mutta tehokkaasti ja auttaa aloittamaan siten eheytymisprosessin.

Ääni voi helpottaa myös fyysisiä vaivoja. Kaikki ovat kuulleet tarinoita korkeasta C-nuotista, joka rikkoo lasin. Ääni tunkeutuu kovimmankin materiaalin läpi ja alkaa muuttaa materiaalin koostumusta. Voimme ajatella omia lukituksiamme tuona materiaalina, jonka läpi ääni tunkeutuu ja saa värähtelemään ja vähitellen muuttumaan. Sodissa on käytetty sotahuutoa ja rumpujen ja torvien ääniä rohkaisemaan ja tuomaan päättäväisyyttä.
Ääniterapiassa en käytä kovin suuria tai äkkinäisiä ääniä vaan hienovaraisempaa ja lempeämpää ääntä.

Äänihoidon avulla laulutaitokin kohentuu ja saa voimaa. Mitä enemmän ääneni värähtelee kehossani, sen paremmin pysyn nuotissa ja osaan korjata väärin laulamani nuotit ja pääsen vähän korkeammalle ja matalammalle kuin aiemmin.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Käytän omaa ääntäni, soittimia, liikettä, mielikuvaharjoituksia, hengitysharjoituksia jne. riippuen tilanteesta. Hoitotapahtuma etenee intuitiivisesti.

Kaikki lähtee hengityksestä, joten opettelemme hengittämään syvemmin ja koko keholla.
Joskus vain minä teen ääniä ja soitan instrumenttejani, usein kuitenkin rohkaisen asiakastani liittymään ääniharjoituksiin ja tunnustelemaan, miltä ja missä kehossa tuntuu ja pyrimme saamaan ääntä kehoon ainakin hiukan aiempaa enemmän.

Ääneen nauraminen on hyvä tapa irrottaa ja muuntaa energiaa!

Liike ja mielikuvat toimivat apuna. Meitä on hiljennetty ja pysäytetty sekä kotona että koulussa ja olemme oppineet sen liiankin hyvin. Kurkussa se usein tuntuu lukituksena, kun ei voi päästää ääntäkään tai ainakin hyvin varovaisesti rohkenee ilmaista ajatuksiaan ja tunteitaan. 

Ääniterapiassa alamme päästää irti noista vanhoista rajoituksista.

Saatan käyttää parantava ääntä muissakin hoidoissa apuna, jos intuitioni niin ohjaa.